Txalaparta egin zen Euskadin. Lehen, txalaparta bat egiteko beharrezkoa zen: garizko oskoa, zaku zaharrak eta belarra lehorra. Baserri batean asmatu zen. Urumena, Lasarte, Usurbil eta Hernaniren gertu aintzinean jotzen zen festak ospatzeko. Bitartean denok dantzatzen ziren.
Txalapartak egurrez eginda daude. Lehenengo, zuhaitz batzuk moztu behar dira. Gero, eraman behar dira lantegi batean eta forma ematen diete. Gero, makila batzuk egiten dira egurrarekin. Eta soberan daudenarekin taulak egiten dira. Amaitu ondoren, emanaldiak ematen dira. Jotzeko, makilak taulen kontra jotzen dira, eta soinu polit- politak ateratzen dira.
Peio G, Unai eta Ana
Peio G, Unai eta Ana
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.